همه چيز درمورد استارتاپ ها همه چيز درمورد استارتاپ ها .

همه چيز درمورد استارتاپ ها

استارتاپ ها در كجاي زنجيره كاريابي قرار دارند؟

طبق بررسي هاي پيدايش افراد براي اين كه بتوانند شغل مناسب خود را پيدا كرده و مشغول به فعاليت شوند يكي از گزينه هايي كه دارند اين است كه به سايت كاريابي مراجعه كنند. مثلا افرادي كه ساكن تهران هستند به مراكز كاريابي تهران مراجعه مي كنند تا بتوانند متناسب با تخصص و مهارتي كه دارند با كارفرماهاي متقاضي آشنا شوند و با آنها ارتباط برقرار كنند. يا كساني كه مايل هستند در ديگر كشورها فعاليت داشته باشند معمولا به كاريابي بين الملل مراجعه مي كنند.

اين مراكز كه ممكن است به صورت فيزيكي و حضوري به افراد خدمات ارائه كنند و يا به صورت سايت كاريابي فعاليت داشته باشند واسط بين كارفرما و متقاضي استخدام است.
آنها معمولا مي توانند رابط بين اين دو گروه باشند و افراد را به كارفرماها بر اساس رزومه اي كه به مركز يا سايت كاريابي تحويل داده شده است معرفي كنند و امكان استخدام يا تامين نيرو را براي هر دو گروه فراهم كنند.

 

حال سوالي كه پيش مي آيد آن است كه استارتاپ ها در كجاي زنجيره كاريابي قرار دارد؟

در پاسخ به اين سوال بايد حالت هاي مختلف را در نظر گرفت.

صاحب ايده استارتاپ در نقش كارفرما

معمولا كسي كه صاحب ايده اصلي كسب و كار نوپا يا استارتاپ است، براي انجام امور خود و تبديل ايده خلاقانه اي كه در اختيار دارد به كسب و كار پردرآمد و سودده نياز به همكاري با ساير افرادي دارد كه بتوانند به وي در اجراي ايده جديدش كمك كرده و در رسيدن استارتاپ به اهداف از پيش تعيين شده نقشي ايفا كنند.
بنابراين در اين قسمت، صاحب ايده كسب و كار يا استارت آپ مي تواند در نقش كارفرما ظاهر شده و از مراكز يا سايت كاربري درخواست معرفي افرادي صاحب صلاحيت و شايسته براي انجام امورش داشته باشد.

 

جذب سرمايه گذار براي تبديل ايده به عمل در استارتاپ

از سوي ديگر بسياري از كساني كه ايده خود را دارند اما نمي توانند سرمايه لازم را كسب كنند مي توانند مثلا از كاريابي تهران يا كاريابي بين الملل استفاده كنند تا به كانال ارتباطي با سرمايه گذار كه مي تواند در نقش كارفرما باشد متصل شود و بتواند ايده خلاقانه خود را به استارتاپ موفق تبديل كند.
در اين مورد، معمولا بعضي از كارفرماها هم هستند كه به دنبال ايده هاي جذاب و خلاقانه و جديد هستند. ايده هايي كه بتوانند با استفاده از آنها سرمايه گذاري لازم را كرده و سود مورد نظر خود را داشته باشند.
سايت كاريابي يا مراكز مختلفي كه با عنوان كاريابي تهران درحال ارائه خدمات هستند مي توانند در زنجيره ارتباطي اين دو گروه، نقش معرف و واسط را ايفا كنند.

 

افراد علاقه مند به همكاري در استارتاپ در نقش متقاضي شغل

از طرفي بسياري از افراد هم علاقه مندند به عنوان تيم همكار با استارتاپ همكاري كنند و مشاركت داشته باشند.
اين افراد مي توانند به صورت دوركاري، فريلنسري و يا استخدام همكاري داشته باشند. سايت كاربري مانند جابينجا يا مراكز كاريابي تهران يا كاريابي بين الملل مي تواند اين افراد را به هدف خود يعني يافتن كساني كه ايده هاي خلاقانه براي ايجاد كسب و كار نوپا دارند كمك كنند.

 

دادن ايده به افراد براي راه اندازي استارتاپ

جالب است كه بدانيد مي توان با مطالعه آگهي هايي كه در سايت كاريابي به اشتراك گذاشته مي شود و يا بررسي فرم هاي درخواست شغل يا درخواست همكاري در مراكزي مانند كاريابي تهران يا كاريابي بين الملل نيازهاي بازار كار را شناسايي كرد و براي آنها به دنبال راه حل هاي بهتر و موثرتر و اثربخش تر گشت و ممكن است همين باعث خطور ايده هاي جديد استارتاپ به ذهن فرد شود.
به گونه اي كه فرد با مطالعه و تحقيق و بررسي اين آگهي ها، از نيازهاي كارفرماها آگاه شده و سعي كند به يك نوآوري و خلاقيت در اين رابطه دست زده و همين نقطه ابتدايي براي يك ايده فوق العاده در راه اندازي و ايجاد يك استارتاپ جديد باشد.

استارتاپ در نقش كارياب

همچنين استارتاپ ها مي توانند ايده اتصال كارفرما و متقاضي اشتغال را دنبال كنند. يعني خود استارتاپ بر اساس اين ايده شكل بگيرد كه امكان اتصال كارفرماها و متقاضيان اشتغال را فراهم كرده و مثلا در قالب يك سايت كاريابي به صورت آنلاين اين كار را انجام دهد. كاري كه اين روزها انواع سايت كاريابي آن را انجام مي دهند.
مي توان با افزودن كمي چاشنه خلاقيت و ارزش افزوده به سايت كاريابي، يك استارت آپ جديد رقم زد كه بتواند در مقايسه با مراكز ديگر مثلا مراكز فعال كاريابي تهران يا كاريابي بين الملل بهتر عمل كرده و نيازهاي بازار كار را تحليل و بر اساس ايده و نگاه جديدي فعاليت تازه اي را در اين حوزه انجام دهد.
همه اين موارد به شرطي است كه شما بتوانيد انجام فعاليت خود را به نحو شايسته اي با بازدهي بهتر و سهولت بيشتر انجام دهيد.
پس ايده راه اندازي استارتاپ در اين حوزه هم مي تواند خودش ايده جالبي باشد.
علاوه بر آنكه خود اطلاعات و داده هاي موجود در سايت كاريابي يا مراكز فعالي كه در كشور فعاليت دارند مانند كاريابي تهران مي توانند منبع الهام ايده هاي جديد باشد، خود راه اندازي و توسعه سايت كاريابي و يا متفاوت با موارد مرسوم در اين بازار هم مي تواند نوعي بهره برداري از اين ايده باشد. به گونه اي كه بهانه اي براي راه اندازي يك استارتاپ جديد شوند.

كاريابي بين الملل؛ گزينه خوب براي مهاجران و يا فريلنسرها

حال كه كمي راجع به كاريابي بين الملل نوشتيم، ذكر اين نكته مهم است كه بسياري از كساني كه قصد مهاجرت و خروج از كشور دارند نياز به استفاده از خدمات سازمان هاي كاريابي بين الملل دارند. تا بتوانند به مساله اشتغال و يافتن شغل در كشور مقصد سر و سامان داده و مراحل مهاجرت را سريع تر و بهتر طي كنند.
همچنين كاريابي بين الملل مي تواند منبع يافتن همكاري هاي مختلف و فرصت هاي جديد براي مشاركت با استارتاپ هاي خارجي باشد.
به گونه اي كه افرادي كه توانايي همكاري و انجام فعاليت هاي خارج از كشور را دارند مي توانند از مراكز كاريابي بين الملل استفاده كنند تا بتوانند ضمن حضور در ايران، از درآمد ارزي بهره مند شوند.

 

منبع:

https://peidaiesh.com/startup/%da%a9%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%a7%d8%a8%db%8c/


برچسب: كسب درامد استارتاپ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۴ شهريور ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۱۴:۲۵ توسط:ALI موضوع:

هر آن چيزي كه بايد در مورد استارت آپ ايراني بدانيد

استارتاپ يا استارت آپ يا startup واژه است كه در طي اين چند سال اخير زياد به شنيده ايم و توجه افراد زيادي را در ايران جلب كرده است تا يك استارتاپ راه اندازي كنند و كسب و كار خود را داشته باشند. البته وجود استارت آپ هاي موفق ايراني نيز كه آوازه رشد و موفقيت آن ها را همه ما شنيده ايم، در ترغيب افراد براي راه اندازي يك استارت آپ ايراني بي تاثير نيست. اما براي شروع و راه اندازي اين كمپاني هاي نو كه يك مسير پر از ريسك و پر از تجربه هاي جديد است، نيازمند داشتن اطلاعات كافي در اين زمينه است. در ادامه ما با پاسخ به سوال استارت آپ چيست و ويژگي هاي استارت آپ هاي موفق ايراني و… خواهيم پرداخت.

 

استارت آپ چيست؟

تعاريف زيادي براي توصيف سوال پر تكرار” استارت آپ چيست؟” وجود دارد و همه آن ها در تلاش اند تا يك معنا و مفهوم را برسانند. به تعريف پيدايش startup نوعي از كسب و كار هاي جديد هستند كه با يك ايده نو كه در جهت رفع نياز جامعه هدف است تاسيس مي شوند. اين نوع كسب و كار ها به دليل ويژگي هايي كه دارند، سريع رشد مي كنند و چشم انداز و پتانسيل بالايي براي پيشرفت در آينده دارند. برخلاف باور عموم افراد ايراني، اين كمپاني هاي نو فقط در زمينه تكنولوژي و فناوري هاي نوين نيستند و از اين دست كسب و كار هاي نو نيز وجود دارند كه به صورت ستني فعاليت مي كنند اما اكثر استارت آپ هاي موفق ايراني يا خارجي بر پايه فناوري و تكنولوژي هاي جديد براي رفع نياز افراد راه اندازه شده اند و فعاليت مي كنند.

 

تفاوت استارت آپ با كسب و كار هاي كوچك

بعد از پاسخ به سوال “استارت آپ چيست”، حالا به تفاوت ميان اين كسب و كار هاي نو و كسب هاي كوچك مي پردازيم. بسياري از كسب و كار هاي كوچك، اشتباها به عنوان استارت آپ شناخته مي شوند در صورتي بايد بدانيم كه به هر كسب و كاري نمي توان يك startup گفت. در اينجا به بيان چند نمونه از تفاوت هاي اين كمپاني هاي نو پا با كسب و كار هاي كوچك خواهيم پرداخت؛
• كسب و كار هاي كوچك برخلاف اين كسب و كار هاي نو پا با يك هدف از پيش تعيين شده راه اندازي مي شوند و طبق مسيري كه ديگران هم آن را طي كرده اند پيش مي روند و از موانع و مشكلاتي كه در مسيرشان قرار خواهد گرفت تا حدودي مطلع اند اما استارت آپ ها به دليل جديد بودن و نو بودن ايده ها، چالش ها و موانعي كه با آن ها در مسير رو به رو مي شوند هم جديد خواهد بود.
• از ديگر موارد مي توان به رشد سريع اين كسب و كار هاي نو، انتظارات و چشم انداز ها و روش هاي متنفاوت تامين مالي و سرمايه آن ها اشاره كرد.

 

 

معرفي استارت آپ هاي موفق ايراني

رشد موفق برخي استارت آپ هاي ايراني آنقدر زياد و چشمگير بوده است كه اكثر مردم آن ها را مي شناسند و از محصولات و خدمات اين استارت آپ ها استفاده مي كنند.

 

• ديجي كالا

مطمئنا ديجي كالا را مي شناسيد. رشد سريع اين استارت آپ ايراني آن را به يكي از موفق ترين استارت آپ هاي ايراني تبديل كرده است. فروشگاه آنلاين ديجي كالا از پر فروش ترين و پر بازديد ترين سايت فروشگاهي ايران است. ديجي كالا ابتدا مسير خود را با نقد و بررسي وسايل الكتريكي شروع كرد و به مرور زمان مسير فروش اين محصولات را پيش گرفت و حالا در اين فروشگاه هر چيزي را كه فكرش را بكنيد مي توانيد پيدا كنيد و فارغ از اينكه كجا زندگي مي كنيد، به آساني خريد كنيد.

 

• اسنپ

وقتي عجله داشتيد و وقت كم براي رسيدن به مقصد، اين اسنپ بود كه شما را نجات داد و در حداقل زمان شما را به مقصد رساند. اسنپ يك استارتاپي است كه ايده تاكسي اينترنتي را در ايران اجرا كرد. درست است كه اين ايده، يك ايده نو و جديد نيست و نمونه هاي خارجي آن نيز وجود داشته اند اما تاكسي اينترنتي اسنپ در ايران اولين بار بود و با استقبال زيادي نيز رو به رو شد.
اين استارت آپ ايراني با ارائه يك اپليكيشن موبايل اين امكان را اينجا كرده است تا به راحتي و بدون اتلاف وقت با يك كليك نزديك ترين تاكسي را بگيريد. اين استارت آپ ايراني افرادي را كه مي خواهند به عنوان تاكسي زير نظر اين كمپاني فعاليت كنند را به همكاري و ثبت نام در اسنپ دعوت مي كند و از طرفي مشتريان زيادي را با ارائه خدمات و پشتيباني قوي و هزينه كمتر، جذب مي كند.

 

• كافه بازار

اين startup از بزرگترين فروشگاه هاي اپليكيشن در ايران است. كافه بازار به صورت بازاري كوچك توانست بعد از محدويت هايي كه گوگل براي كاربر هاي ايراني در استفاده از گوگل پلي اعمال كرد، با ارائه انواع اپ هاي موبايل اندرويد، نياز كاربران را براي دريافت اپليكيشن ها تا حدي رفع نمايد. كافه بازار زمينه رشد را با قرار دادن اپليكيشن هاي توليد داخلي، براي بسياري از جوانان برنامه نويس و خلاق ايراني فراهم كرد و توانست به يكي از مكان هاي معتبر براي دريافت اپليكيشن هاي مورد نياز تبديل شود.

 

• تخفيفان

ايده تاسيس اين استارت آپ موفق ايراني واقعا مفيد و پر كاربرد است. با توجه به اينكه امروزه نوع خريد بسيار از افراد به دليل فروشگاه هاي اينترنتي تغيير كرده است، خدماتي كه وبسايت تخفيفان ارائه مي دهد واقعا لذت خريد كردن را بيشتر مي كند. اين سرويس آنلاين به گذاشتن انواع تخفيف ها روي انواع چيز ها، به شما كمك مي كند خريد، تفريح، آموزش و… فرصت جديدي را به ما براي تجربه هايي با هزينه كمتر مي دهد.
اين استارت آپ ايراني در پي ارائه وب سايت تخفيفان، ورژن اپليكيشن تخفيفان را نيز عرضه كرد تا به راحتي از تخفيف هاي انواع مكان ها، رستوران ها، فروشگاه ها و… مطلع شويد.

• علي بابا

در حوزه حمل و نقل و گردشگري، استارت آپ موفق ايراني به نام علي بابا نقش موثري دارد. Start up علي بابا با ارائه انواع خدمات، سفر و رفت و آمد را بسيار راحت كرده است. علي بابا يك وب سايت كامل و معتبر براي خريد بليط هاي هواپيما، قطار و اتوبوس است. همچنين اين سايت علاوه بر فروش بليط پرواز هاي داخلي، بليط پرواز هاي خارجي و بين المللي و چارتر را نيز به مسافران ارائه مي دهد.
اين استارت آپ با محبوبيت و اعتباري كه از جذب رضايت افراد به دست آورد، طيف خدماتي كه ارائه مي دهد را بيشتر كرد و در زمينه گردشگري نيز خدماتي مثل رزو هتل و تور هاي داخلي و خارجي را در اختيار افراد گذاشت. اپليكيشن علي بابا نيز براي دسترسي و رزو راحت تر براي مسافران طراحي كرده اند و با پشتيباني قوي كه دارد توانست نظر هاي زيادي را جلب كند.

 

• ديوار

ايجاد يك بازار اينترنتي براي خريد و فروش لوازم دسته دوم فرصت جديد براي جلب توجه ها بود كه استارت آپ ايراني ديوار با توليد يك اپليكيشن كه شبيه سازي يك بازار كوچك است، اين كار را انجام داد. اپليكيشن ديوار فضايي را ايجاد كرده است تا افراد در هر شهري كه زندگي مي كنند، وسايل نو يا دست دوم خود را به صورت آگهي و رايگان براي فروش به اشتراك بگذارند وكساني قصد خريد وسيله هاي دسته دوم را دارند از طريق صفحه آگهي موردنظرشان با فروشنده ارتباط گرفته و آن وسيله را خريداري ميكنند.
از جمله مزيت هاي اين اپليكيشن رايگان بودن و نامحدود بودن براي گذاشتن آگهي است.

 

منبع:

https://peidaiesh.com/startup/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa-%d8%a2%d9%be-%d8%a7%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86%db%8c/


برچسب: در مورد استارتاپ ها،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ شهريور ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۵۵:۵۲ توسط:ALI موضوع:

معرفي روش هاي ارزش گذاري استارتاپ ها

1.روش ارزش‌گذاري تجميع عوامل ريسك (Risk factor summation method)

روش تجميع عوامل ريسك كه براي اولين بار توسط گروه سرمايه‌گذاري Ohio TechAngels معرفي شد روشي نسبي براي ارزش‌گذاري استارتاپ‌هاست. در اين روش استارتاپ بر اساس 11 عامل ريسك بررسي مي‌شود به طوري كه هر چه ريسك‌هاي استارتاپ بيش‌تر باشد، ارزش آن كم‌تر خواهد بود. اين عوامل ريسك به صورت زير است:

  • ريسك مديريتي
  • ريسك اقتصادي
  • ريسك قانوني
  • ريسك اندازه بازار
  • ريسك نمونه اوليه محصول
  • ريسك خروج سرمايه‌گذار
  • ريسك شدت رقابت
  • ريسك مقياس‌پذيري
  • ريسك مدل درآمدي
  • ريسك وجود نمونه‌هاي مشابه خارجي

در اين روش مي‌توان با توجه به شرايط هر استارتاپ، ريسك‌هاي ديگري را نيز در ارزش‌گذاري دخيل نمود. در اين روش بر اساس اين كه عامل ريسك اثر منفي يا مثبتي بر عملكرد آينده استارتاپ داشته باشد، امتيازي بين منهاي 2 تا 2 به آن اطلاق مي‌شود. براي مثال يك استارتاپ مي‌تواند در ريسك مديريتي امتياز مثبت 2، در ريسك خروج سرمايه‌گذار امتياز منهاي يك و در ريسك مدل درآمدي امتياز صفر كسب كند.

در پايان مجموع امتيازات تمام عوامل با هم جمع شده و عدد نهايي در 250 هزار دلار ضرب مي‌شود. سپس براي محاسبه ارزش پيش از جذب سرمايه اين استارتاپ، رقم به دست آمده با ميانگين ارزش پيش از جذب سرمايه‌ استارتاپ‌هاي فعال در اين مرحله جمع مي‌شود. البته براي استفاده از اين روش در كشور ايران بايد ارقام مورد استفاده را تعديل سازي كرد.

كاربرد

روش تجميع عوامل ريسك نيز مشابه با روش‌هاي كارت امتيازدهي و ديو بركس بر اساس مقايسه و تجربه انجام مي‌گيرد. به همين دليل از اين روش براي ارزش‌گذاري استارتاپ‌هايي كه در مراحل اوليه و پيش از درآمدزايي قرار دارند استفاده مي‌شود.

مزايا

مزيت اصلي روش ارزش‌گذاري تجميع عوامل ريسك، در نظر گرفتن ريسك‌هاي مهم كسب و كار در تعيين ارزش يك استارتاپ است. به همين دليل همواره به سرمايه‌گذاران توصيه مي‌شود كه اين روش حتماً جزو روش هاي ارزش گذاري استارتاپ ها در مراحل اوليه باشد.

معايب

مشابه با روش‌هاي كارت امتيازدهي و ديو بركس، وابستگي اين روش به درك و تجربه تيم ارزش‌گذاري موجب مي‌شود كه دقت اين روش براي تعيين ارزش استارتاپ پايين باشد.

 

2. روش ارزش‌گذاري هم‌نوايي (Conformity method)

نسبت به ساير روش هاي ارزش گذاري استارتاپ ها، روش ارزش‌گذاري هم‌نوايي بيش از آن كه روشي براي تعيين ارزش استارتاپ باشد، يك استراتژي براي سرمايه‌گذاري در استارتاپ‌هايي است كه در مراحل بذر و اوليه قرار دارند. در اين روش ارزش تمام استارتاپ‌ها يكسان فرض مي‌شود و در ازاي دريافت درصد ثابتي از سهام (براي مثال 10%)، سرمايه ثابتي (براي مثال 100 ميليون تومان) به آن‌ها اعطا مي‌شود. بنابراين استارتاپ‌ها در اين شرايط فقط مي‌توانند پيشنهاد سرمايه‌گذاران را قبول يا رد كنند.

كاربرد

روش ارزش‌‎گذاري هم‌‎نوايي بيش‌تر توسط شتاب‌دهنده‌ها و سرمايه‌گذاران فرشته‌اي كه استارتاپ‌هاي زيادي براي جذب سرمايه به آن‌ها مراجعه مي‌كنند استفاده مي‌شود. با توجه به پر هزينه و زمان‌بر بودن فرآيند بررسي و غربالگري تمام استارتاپ‌ها، شتاب‌دهنده‌ها براي كاهش هزينه‌هاي خود پيشنهاد ثابتي به تمام استارتاپ‌ها ارائه مي‌كنند، با اين اميد كه از ميان استارتاپ‌هاي موجود، چند نمونه موفق به صورت تصادفي پديد آيد.

با توجه به تراكم پايين استارتاپ‌ها براي مراجعه به شتاب‌دهنده‌ها در كشور ايران و همچنين عدم وجود شتاب‌دهنده‌هايي با سرمايه زياد، اين روش كاربرد زيادي در ايران نخواهد داشت.

مزايا

مزيت اصلي ارزش‌گذاري با روش هم‌نوايي براي سرمايه‌گذاران است، چرا كه در عمل هيچ زمان يا هزينه‌اي را صرف ارزش‌گذاري استارتاپ نمي‌كنند. با توجه به اين كه پيشنهاد ثابتي به تمام استارتاپ‌ها ارائه مي‌شود، امكان تغيير بندهاي قرارداد بين سرمايه‌گذار و استارتاپ وجود نخواهد داشت كه اين مسئله موجب صرفه‌جويي در زمان سرمايه‌گذار خواهد شد.

معايب

روش هم‌نوايي به هيچ وجه ارزش درستي از استارتاپ‌ها ارائه نمي‌دهد. در اين روش ارزش تمام استارتاپ‌ها يكسان فرض مي‌شود، به همين دليل كاربرد اين روش بسيار محدود است، به خصوص در ايران كه نسبت به كشورهاي خارجي تقاضاي استارتاپ‌ها براي جذب سرمايه از شتاب‌دهنده‌ها و نيز سرمايه در دسترس شتابدهنده‌ها كم‌تر است.

 

3. روش ارزش‌گذاري سرمايه‌گذار خطرپذير (VC method)

در اين روش ارزش پس از جذب سرمايه استارتاپ برابر خواهد بود با ارزش نهايي يا ارزش خروج (Terminal Value) استارتاپ، تقسيم بر بازده مورد انتظار سرمايه‌گذار. همان‌طور كه مشاهده مي‌شود، ارزش استارتاپ در اين روش به بازده مورد انتظار سرمايه‌گذار وابسته است، به همين دليل اين روش با عنوان سرمايه‌گذار خطرپذير نام‌گذاري شده است. براي يافتن ارزش نهايي استارتاپ مي‌توان از اطلاعات شركت‌هاي بورسي، معاملات ادغام و تمليك شركت‌هاي مشابه يا عرضه اوليه‌هاي اخير استارتاپ‌هاي مشابه كمك گرفت.

بازده مورد انتظار سرمايه‌گذار نيز بر اساس افق سرمايه‌گذاري، شرايط اقتصادي هر كشور و انتظار سرمايه‌گذار تعيين مي‌شود. با توجه به اين كه بازده مورد انتظار سرمايه‌گذاران خطرپذير در مقايسه با نرخ بهره بدون ريسك بسيار بيش‌تر است، در اين فرمول به جاي استفاده از درصد، از رقمي استفاده مي‌كنند كه نشان دهنده چند برابر شدن سرمايه اوليه است. براي مثال بازده مورد انتظار سرمايه‌‎گذار در افق 5 ساله مي‌تواند برابر با 70 باشد، بدين معني كه سرمايه‌گذاري 100 ميليون تومان پس از 5 سال به 7 ميليارد تومان تبديل خواهد شد.

كاربرد

روش ارزش‌گذاري سرمايه‌گذار خطرپذير براي استارتاپ‌هاي مرحله مياني و پاياني كه در آستانه درآمدزايي هستند و يا مدت زمان زيادي از درآمدزايي آنان نگذشته است كاربرد دارد، چرا كه در اين روش نيازمند تخمين ارزش خروج استارتاپ هستيم. به كمك اين روش ارزش پس از جذب سرمايه استارتاپ سهام محاسبه مي‌شود. برخي صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري كه بيش از 5 سال از فعاليت‌شان مي‌گذرد نيز براي مديريت سبد سرمايه‌گذاري خود از روش ارزش‌گذاري سرمايه‌گذار خطرپذير استفاده مي‌كنند.

مزايا

در صورتي كه نمونه‌هاي مشابه استارتاپ مورد ارزش‌گذاري براي تخمين ارزش نهايي آن موجود باشند و همچنين بازده مورد انتظار سرمايه‌‎گذار نيز مشخص باشد، روش ارزش‌گذاري سرمايه‌گذار خطرپذير در مقايسه با ساير روش هاي ارزش گذاري استارتاپ ها، روشي ساده و سريع براي تعيين ارزش استارتاپ خواهد بود.

معايب

ارزش‌گذاري استارتاپ به كمك روش سرمايه‌گذار خطرپذير نيازمند اتكا به پيش‌بيني‌هاي درآمد و رشد آتي استارتاپ است. با توجه به ريسك‌هاي موجود براي استارتاپ‌ها، پيش‌بيني عملكرد مالي آن در آينده دشوار و همراه با خطاست. همچنين تعيين بازده مورد انتظار سرمايه‌گذاران امري كيفي است و روشي كمّي براي محاسبه آن وجود ندارد. اين دو عامل موجب مي‌شود كه روش ارزش‌گذاري سرمايه‌گذار خطرپذير روشي دقيق براي محاسبه ارزش استارتاپ نباشد.

 

 

4. روش ارزش‌گذاري نمونه‌كاوي تحليلي (Analytical benchmarking method)

در روش نمونه‌كاوي تحليلي كه روشي نسبي و مقايسه‌اي است، براي ارزش‌گذاري، هر استارتاپ را با نمونه‌هاي مشابه بين‌المللي آن كه عدد ارزشگذاري قابل اتكايي از ان‌ها اعلام شده است، مقايسه مي‌كنند. در اين روش پس از يافتن استارتاپ مرجع كه بايستي از نظر مدل كسب و كار و ارزش‌هاي پيشنهادي شبيه استارتاپ مورد ارزش‌گذاري باشد، دو استارتاپ را از نظر عوامل مختلف با يكديگر مقايسه مي‌كنيم.

براي آن كه ارزش درستي از استارتاپ مبدأ به دست آيد بايد عوامل مقايسه را تعديل سازي كرد. براي مثال چون استارتاپ مرجع در كشور ديگري فعاليت مي‌كند، بايد عواملي نظير اندازه بازار، مرحله توسعه استارتاپ، جمعيت، سرانه توليد ناخالص داخلي و … را با استارتاپ مبدأ مقايسه كرده و با ضرب نسبت هر يك از اين عوامل در ميزان ارزش‌گذاري استارتاپ مرجع، مي‌توان ارزش استارتاپ مبدأ را تخمين زد.

كاربرد

كاربرد روش نمونه‌كاوي تحليلي براي ارزش‌گذاري استارتاپ‌هايي است كه در مراحل مياني يا پاياني فعاليت مي‌كنند، چرا كه يافتن اطلاعات استارتاپ‌هاي مرجع فعال در مراحل آغازين دشوار است.

مزايا

در صورتي كه بتوان استارتاپي مشابه با استارتاپ مبدأ پيدا كرد، به كمك روش ارزش‌گذاري نمونه‌كاوي تحليلي مي‌توان به سرعت و با ضرب چند نسبت در يكديگر تخميني از ارزش استارتاپ را به دست آورد. بنابراين روش نمونه‌كاوي تحليلي روشي كم دردسر و سريع براي ارزش‌گذاري استارتاپ‌هاي مراحل مياني و پاياني است.

معايب

يافتن استارتاپ‌ هاي مشابهي كه اطلاعات مربوط به ارزش‌گذاري آن‌ها موجود باشد، امري دشوار است. از طرفي هر چه تعداد عوامل تعديل را در اين روش افزايش دهيم، نمي‌توان تمام شرايط و جنبه‌هاي مختلف كسب و كار استارتاپ مبدأ و مرجع را با يكديگر تطبيق داد. بنابراين از روش ارزش‌گذاري نمونه‌كاوي تحليلي عموماً براي ارزيابي صحت نتيجه به دست آمده از ساير روش هاي ارزش گذاري استارتاپ ها استفاده مي‌شود.

 

منبع:

https://charkhacademy.com/3154-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D8%B4-%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A7%D9%BE-%D9%87%D8%A7-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C/



برچسب: ارزش گذاري استارتاپ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ شهريور ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۰۲:۳۹ توسط:ALI موضوع: